2010-03-23

Hipp - duften av dårleg mamma

Først av alt, Ada Marie vart født med eit svupp (som den delfinen ho var) fredag 19. mars. Ingressen eller kvadetnoheiter for bloggen er difor endra frå "nesten-mamma" til "nerde-mamma".



Snart kjem det eit innlegg om ammepolitiet og ikkje minst om mangelen på kunnskap om alternativa til brystmjølk-rett-frå-brystet, men inntil då får de nøye dykk med å få vite at økologisk Hipp morsmjølkserstatning - det naturlege valet for idealistiske tøybleie- og kompostbinge-mødre som trass alt òg kan trenge eit alternativ til morsmjølk - slett ikkje har den gode naturlege dufta av gras, blomster og blå himmel som pakningen kan tyde på. Den lukter akkurat det same som tørrmjølk, altså usedvanleg trist og leit - og det lukter like ille av det ferdigblanda produktet. Litt usikker på om dette er noko mitt barn skal måtte drikke, kjenner eg. (Evt litt usikker på om dette er noko eg ynskjer sniffe inn medan eg mater.)

6 kommentarer:

  1. Gratulerer med ny-forket thread! ;)

    SvarSlett
  2. Sagt det før, men kan si det her og - grattis :)

    SvarSlett
  3. Glemte å si at det er uendelig masse kalver som blir kyr - foret opp på 99% tørrmelk. Så sjansen er stor for at tørrmelk er helt greit også for menneskebarn - især den spesialtilpassede tørrmelken.
    (Uten sammenlikning med nurket forøvrig, seff.)

    SvarSlett
  4. hmm.. er det bare meg, eller høres det feil ut med kalver fort på tørrmelk? Hva er tørrmelken laget av?

    SvarSlett
  5. Stian: trur du verkeleg dei vil la ei ku stå og amme kalvar i månadsvis i staden for å produsere mjølk for salg? :-)

    SvarSlett
  6. Stian:
    http://fk-landbruk.no/Sider/Pluss_melkeerstatning%20til%20kalv.aspx

    Nå har riktignok fallende lønnsomhet i (ku-)melkbransjen ført til at kalver som regel får nyte noe mer godt av kumelk den seinere tiden. Og en annen rettelse - kalver får ikke engang tørrmelk men melkeerstatning.

    SvarSlett